User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Dominating uranus's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    646
    Country:

    issue with ACE and wine

    I thought this was fixed a few releases ago.


  2. #2
    Administrator SAM's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8,263
    Country:
    Have you got a valid file?

  3. #3
    Dominating uranus's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    646
    Country:
    I can connect and play on the DU monster hunt not running ACE.
    It seems this is an old isssue. According to Anthrax at unrealadmin http://www.unrealadmin.org/forums/sh...66&postcount=4 :
    Quote: Originally Posted by SC]-[LO]\[G_{HoF}
    [ACEv09c]: KickReason...: Import Address Mismatch
    [ACEv09c]: ModuleName...: Core.dll
    [ACEv09c]: ImportNum....: 0
    [ACEv09c]: ExpAddress...: 0x7E9FE499
    [ACEv09c]: ExpModule....: WINMM.dll
    [ACEv09c]: ExpType......: 0
    [ACEv09c]: ExpName......: timeGetTime
    [ACEv09c]: ActAddress...: 0x7B83FF20
    [ACEv09c]: ActModule....: KERNEL32.dll
    [ACEv09c]: ActFunction..: GetTickCount
    [ACEv09c]: ActOffset....: 0x0000
    False, caused by WINE. A piece of software used to run Windows software on Linux. Will be fixed in the next version.
    Last edited by uranus; 05-30-2017 at 09:30 PM.

  4. #4
    Dominating uranus's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    646
    Country:
    I copied a kernel32.dll from my Win7 install to my .wine folder but the game runs in a teeny tiny itsy bitsy window. I can't really see what I'm doing in order to connect to a server.

    I'm guessing that maybe Wine's kernel32.dll is perhaps a new version so not whitelisted OR it was only whitelisted after ACE 0.9c.

    Any helpful ideas are appreciated.

  5. #5
    ~Goddess~ |uK|fleecey's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3,804
    Country:
    Bump

  6. #6
    Administrator SAM's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8,263
    Country:
    Why don't you run UT natively?

  7. #7
    Dominating uranus's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    646
    Country:
    Quote Originally Posted by SAM View Post
    Why don't you run UT natively?
    I'm pretty sure that I played before using the wine wrapper on ACE servers. I might very well be mistaken but ACE v 0.8h comes to mind. Maybe my kernel32.dll acutally is corrupted but I would think that UT wouldn't run properly but it seems to run fine with Arch Linux's version of wine except for the ACE kick.

    I tried using the Loki installer a few years ago but it doesn't work anymore unless you have an ancient linux install as it requires a deprecated version of gtk or something. I even went so far as to dig up the required version of gtk which still didn't work and just screwed up my system. However, I recall that the installer extracts the contents of the required CD(s) and then decompresses the ut client or some such something. I think I figured that out by looking at the Loki script or whatever it was. I tried to run through the sequence in the script manually but I never could get the whole thing. As I remember. there was some proprietary aspect. Basically it was a long run down a deadend rabbit hole. That's why I ended up just going with wine.

    I do have a copy of a linux server setup but I think the UT binary or whatever did not function as a client. I only vaguely remember trying it so I may very well be mistaken.

    I suppose this would require some intervention by Anthrax to alter the whitelist for this rather old version of ACE? Or perhaps someone could point me to a linux binary... or whatever?

  8. #8
    Administrator SAM's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8,263
    Country:
    I've seen many players play on WINE without issues. In fact, I tried it myself once just to make sure it works and it did.

    Do you know if the .DLL version has changed maybe?

  9. #9
    Administrator SAM's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8,263
    Country:
    @medor you have the files?

  10. #10
    Dominating uranus's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    646
    Country:
    Quote Originally Posted by SAM View Post
    Do you know if the .DLL version has changed maybe?
    I didn't really track the version nor did I really look into it yet but, yeah, I think it's likely that the kernel.dll possibly changed. This is an Arch machine which tends to be pretty bleeding-edge-ish in Linux. However, as I said, I'm not completely sure yet. I'll get the version number for wine when I boot back into linux.

    Here's my wine package info. I haven't yet determined whether kernel32.dll has actually changed but the package build date is quite recent.

    Last edited by uranus; 06-06-2017 at 01:02 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •